Vanaf juli 2024 gaat de Mt. Gox exchange gedupeerden terugbetalen

24-06-2024

De rehabilitatietrustee van Mt. Gox exchange kondigde op 24 juni 2024 aan dat het vanaf juli 2024 gaat beginnen met het terugbetalen van gedupeerden. Mt. Gox, is de Japanse bitcoin exchange die in 2014 850.000 BTC verloor van haar klanten. De terugbetalingen zullen worden gedaan in Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH).

Ongeveer 127.000 schuldeisers wachten al meer dan tien jaar op terugbetaling na de ineenstorting van Mt. Gox in 2014, veroorzaakt door meerdere onopgemerkte hacks. Deze schuldeisers hebben recht op meer dan $9,4 miljard aan Bitcoin.

Mt. Gox exchange is begonnen met de voorbereidingen

Op 28 mei heeft Mt. Gox 141.686 BTC, ter waarde van $9,62 miljard, overgeboekt naar een nieuwe wallet genaamd “1Jbez”. Dit is de eerste onchain-beweging van bitcoin van de ingestorte beurs in meer dan vijf jaar. Nobuaki Kobayashi, de rehabilitatietrustee van Mt. Gox, bevestigde dat deze consolidatie deel uitmaakt van de voorbereidingen voor de terugbetalingen, zonder een exacte datum te noemen. De trustee vraagt verder om geduld. De uitbetalingen zullen een tijd in beslag nemen.

De bitcoin koers kelderde flink nadat het nieuws bekend werd. Echter, het is nog volstrekt onduidelijk wanneer, hoe lang en hoe de terugbetalingen zullen worden uitgevoerd. Verder is het ook niet duidelijk of de schuldeisers wel of niet hun bitcoin allemaal gaan verkopen. Het is allemaal nog speculatief. Wanneer de verkoopgolf van speculanten over is, biedt het mogelijk wel weer een mooi instapmoment om met o.a. een DCA-strategie bitcoin bij te kopen.

Voor meer informatie: waar zal ik bitcoin kopen?

Interessante artikelen: