Anthony Scaramucci is bullish over Bitcoin

25-10-2021

Volgens de CEO van investeringsmaatschappij Skybridge Capital, Anthony Scaramucci, zal er de komende 12 tot 18 maanden steeds meer institutionele beleggers investeren in bitcoin.

Hij deed deze uitspraak in en recente episode van The Best Business Show. De reden waarom meet institutioneel kapitaal naar Bitcoin zal stromen heeft vooral te maken het feit dat de regulering rondom Bitcoin duidelijker is.

Bitcoin wordt gereguleerd

De Federal Reserve zal Bitcoin niet verbieden. De Amerikaanse overheid zal Bitcoin niet verbieden. De Amerikaanse toezichthouder, de CFTC, onder leiding van Garry Gensler is positief ten aan zien van Bitcoin. Vele legendarische beleggers, zoals Paul Tudor Jones, hebben verder Bitcoin toegevoegd tot hun portefeuille. Verder is de eerste Bitcoin ETF de vorige week goedgekeurd en met succes gelanceerd geworden. Een eerste ETF product voor Bitcoin is doorslaggevend en biedt een opening waardoor institutioneel kapitaal naar Bitcoin zal vloeien.

Bitcoin is steeds meer geaccepteerd

Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse wordt niet alleen gereguleerd, maar ook steeds meer geaccepteerd. Bitcoin wordt steeds meer gezien als een risk-off asset. Zo experimenteert Wall Street al met Badger DeFi. Brevon Howard heeft al een bitcoin positie opgebouwd. Zo heeft Pimco aangekondigd direct bitcoin en crypto te gaan verhandelen... enzovoort.

Het aanbod op de handelsbeurzen zal afnemen (Bitcoin Supply Shock) wanneer institutionele beleggers voor de lange termijn instappen. Dit heeft gevolgen voor de koers. Anthony Scaramucci verwacht dat de koers de komende 18 maanden 150.000 dollar zal aantikken. Hieronder kun je Anthony Scaramucci aan het woord zien: