Bitcoin koers technische analyse van 9 november 2023 - waarom is bitcoin zo snel gestegen?

09-11-2023

Waarom is de bitoin koers op 11 november zo snel gestegen?

Er bestaat de mogelijkheid dat de SEC de komende 10 dagen een bitcoin ETF kan goedkeuren.  Er wordt gespeculeerd dat de kans inderdaad groot is dat de SEC daadwerkelijk de ETF al goedkeurt. Het is bijna een gegeven dat de Bitcoin ETF eind dit jaar en zeker begin volgend jaar wordt goedgekeurd. James Seyffart van Bloomberg Intelligence gaf te kennen dat de kans boven de 90% ligt. Waarom niet alvast nu inkopen? Een aantal whales zijn begonnen met het inkopen op de spotmarkt en hebben een short squeeze op gang gebracht, waardoor er een ware koopgolf op gang kwam. Een andere mogelijkheid is dat een paar oplettende beleggers opmerkten dat BlackRock begonnen is aan de voorbereidingen van een Ethereum ETF.

Hoe zit de technische analyse voor de Bitcoin koers eruit op 9 november 2023?

De huidige handelsopzet voor Bitcoin is volledig veranderd. De trends zijn omgedraaid naar een Uptrend omdat de bitcoin koers hogere hoogtepunten bereikte. Het brak boven verschillende sleutelniveaus: $30K, $32K en meest recentelijk boven $35K. De prijs zou vervolgens $ 40.000 kunnen bereiken.

De trend is als volgt: Uptrend over alle tijdshorizonten (korte, middellange en lange termijn). Niettemin, het momentum is gemengd omdat de MACD-lijn onder de MACD-signaallijn ligt (bearish), maar de Relative Strength Index (RSI)> 55 is bullish. MACD-histogrambalken stijgen, wat erop wijst dat het momentum een ​​nieuwe opleving zou kunnen naderen waardoor de koers $ 40.000 kan bereiken. RSI 9, RSI 14 en RSI 25 indices geven wel aan dat bitcoin overgekocht is (overbought).

Hoe zit het met de steun en weerstand? De dichtstbijzijnde steunzone is $32K (eerdere weerstand) en vervolgens $30K. De dichtstbijzijnde Resistance Zone is $35.000, die doorbroken werd, en daarna $40.000. Hieronder is de grafiek zichtbaar:


Curated Charts

In de avonduren botste de koers op een weerstandsniveau. De huidige koers op Bitvavo is nu hieronder te zien:

Voor meer informatie:

Wanneer zal ik bitcoin kopen en verkopen?

Waar zal ik bitcoin kopen?

Heb je nog geen bitcoin ingekocht? Maak dan een gratis rekening aan bij Bitvavo en handel hier gratis voor 10.000 euro. Ga je actief handelen, is het een slim idee om gebruik te maken van een AI-crypto trading bot. Voor meer info:

Wat is een goede Bitvavo trading bot?

Bron: AltFINS - Crypto Analytics Platform