Blackrock maakt zich klaar voor Ethereum ETF

16-11-2023

BlackRock Ethereum ETF nieuwsupdate: BlackRock heeft op 15 november officieel bij de SEC een aanvraag ingediend, zie het S-1 Form, voor de lancering van een Ethereum (ETH) ETF. De ETF wordt de iShares Ethereum Trust genoemd.

BlackRock beperkt zich niet tot het lanceren van een bitcoin ETF, maar zal ook ETF´s gaan lanceren voor andere grote projecten. Eerder werd er nog nepnieuws verspreid over de mogelijke lancerning van een BlackRock XRP ETF. De vraag is echter, hoe lang het nog zal duren voordat BlackRock daadwerkelijk aankondigt om ook een XRP ETF te lanceren. Vooralsnog, zijn er alleen ETF aanvragen ingediend geworden voor een BlackRock Bitcoin ETF en een BlackRock Ethereum ETH met behulp van het iShares ETF concern van BlackRock.

De BlackRock Ethereum ETF voorbereidingen:

BlackRock is bezig met de voorbereidingen van een Ethereum ETF. Op 9 november 2023 heeft BlackRock via haar ETF dochteronderneming iShares een trustbedrijf opgericht voor Ethereum. De nieuwe iShares Ethereum Trust is geregistreerd in Delaware. Even voor de duidelijkheid, BlackRock's iShares Bitcoin Trust was op een zelfde manier geregistreerd, 7 dagen voordat ze de ETF applicatie indiende bij de SEC.

Het feit dat ze BlackRock al bezig is met het opbouwen van een Ethereum ETF geeft te kennen dat de goedkeuring van de BlackRock Bitcoin ETF al een gegeven is. Wellicht is dit ook een factor geweest voor de snelle koersopgang van bitcoin op 9 november 2023.

Nu is het even afwachten hoe lang het gaat duren voordat BlackRock aankondigt dat het een Ethereum ETF voorstel heeft ingediend bij de SEC. De SEC heeft niet zo veel meer in te brengen, vooral na het verlies van de rechtszaak van Grayscale.

Leestips:

Zal ik goud of bitcoin kopen?

Wanneer zal ik bitcoin kopen?