Bitvavo wordt spoedig grootste en goedkoopste euro crypto exchange met nieuwe taker en maker fees

11-12-2023

Bitvavo wordt grootste en goedkoopste euro crypto exchange met nieuwe maker fee van 0% en taker fee van 0,02%. Bitvavo is de grootste crypto exchange voor EUR spot trading en verwerkt dagelijks het hoogste volume aan EUR spot trades. Om verder te groeien, heeft Bitvavo op 11 december nieuwe maker en taker tarieven doorgevoerd voor de grootste handelsparen bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Bitvavo introduceert de 0% maker and 0.02% taker fees bij een volume fee tier fee boven de €25M+. Volgend jaar komen hier andere trading pairs bij.

Bitvavo als de top euro crypto exchange?

Met deze stap wil Bitvavo haar positie verstevigen als de de grootste crypto exchange voor EUR spot trading in vooral bitcoin en ethereum. Dankzij diepe liquiditeit en kleine spreads wordt crypto toegankelijker, loopt het hele handelsproces soepeler en wordt handelen rendabeler. In de woorden van CEO Mark Nuvelstijn:

"Dankzij deze stap profiteren handelaren bij Bitvavo van diepe liquiditeit en kleine spreads. Zo wordt crypto toegankelijker en loopt het hele handelsproces soepeler. Met deze nieuwe kosten laten we nogmaals zien dat we ons inzetten voor een platform dat aansluit bij de uiteenlopende behoeften van ons groeiende gebruikersbestand. Met deze scherpe kosten verstevigen we onze koppositie en diepe liquiditeit."

De grootste euro crypto exchanges?

Als het gaat om euroliquiditeit concurreert Bitvavo met de Amerikaanse Coinbase en Kraken exchanges. Andere exchanges kunnen niet concurreren met Bitvavo als het gaat om de crypto-eurohandelsvolumes. Met deze nieuwe zet zal het vooral voor nieuwe Europese institutionele spelers aantrekken om te handelen op Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange, in plaats van een Amerikaanse crypto exchange.

Coinbase is al actief op de Nederlandse markt met een DNB registratie. Kraken beschikt nog niet over een DNB registratie. Bitvavo bestaat sinds 2018, is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en heeft zo'n 1,5 miljoen tevreden klanten in Europa. Bitvavo wordt gewaardeerd vanwege de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van het platform, met ruim 200 digitale valuta en scherpe handelskosten.

De invoering van deze nieuwe tarieven onderstreept het aanhoudende marktsucces van Bitvavo en laat zien dat de exchange een belangrijke en betrouwbare speler in de cryptohandel is. Handelaren die toegang willen hebben tot een liquide euro handelsparen voor bitcoin, zullen het beste bij Bitvavo terecht kunnen.

Voor meer informatie, lees de volgende uitgebreide recensie over Bitvavo:

Gerelateerde artikelen:

Bron: Bitvavo