Het beste alternatief voor Kucoin? Waarom zou ik van Kucoin overstappen naar Bitvavo, Kraken of Bybit?

27-03-2024

Waarom zou ik zoeken naar een alternatief voor Kucoin? Zal ik van Kucoin overstappen naar Bitvavo, Kraken of Bybit?

1. Kucoin is aangeklaagd door verschillende Amerikaanse financiële waakhonden.

De crypto exchange KuCoin is op dinsdag 26 maart aangeklaagd door het Amerikaanse Department of Justice (DoJ) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor het overtreden van verschillende wetten, waaronder de Bank Secrecy Act. Ook twee oprichters van KuCoin, Chun Gan en Ke Tang, worden persoonlijk aangeklaagd.

De aanklachten komen voort uit een onderzoek naar KuCoin's activiteiten in de Verenigde Staten. De autoriteiten beweren dat KuCoin:

  • Illegaal opereerde als een ongelicenseerde geldtransactiedienst
  • De Bank Secrecy Act overtrad
  • Geen of onvoldoende anti-witwasmaatregelen (AML) toepaste
  • Geen of onvoldoende Know Your Customer (KYC) procedures uitvoerde
  • Verdachte activiteiten niet rapporteerde

2. Wat zijn de mogelijke gevolgen voor KuCoin klanten?

Het is op dit moment onduidelijk wat de exacte gevolgen van de aanklachten voor KuCoin en haar klanten zullen zijn. In het ergste geval kunnen klanten hun tegoeden op de exchange verliezen of er geen toegang meer toe hebben. Kucoin heeft nog geen verklaring afgelegd over de aanklacht en de exchange werkt nog gewoon naar behoren. Echter, de impact van deze aanklachten op de operaties van Kucoin is uiterst onzeker. Kucoin zal in het beste geval een enorme boete moeten betalen en volledig worden gereguleerd volgens de Amerikaanse standaarden. Kucoin zal in dit geval de weg van Binance en Bitmex volgen.

Advies aan KuCoin klanten

Gezien deze omstandigheden, is het raadzaam om extra voorzichtig te zijn en je crypto-tegoeden van KuCoin af te halen en te bewaren op een externe (non-custody) wallet. Dit is veiliger dan het opslaan van je crypto op een exchange wallet. Verder zou je kunnen zoeken naar een alternatief voor Kucoin. Het overstappen van Kucoin naar een andere exchange is makkelijk voor elkaar te krijgen.

3. Alternatieven voor KuCoin, wat is het beste alternatief voor Kucoin?

Er zijn verschillende gereguleerde exchanges die een goed alternatief bieden voor KuCoin. We raken onze lezers aan van Kucoin over te stappen naar DNB geregistreerde exchanges, zoals:

  • Bitvavo (voor euro-crypto spothandel). Bitvavo is de meest betrouwbare crypto exchange van Nederland en Europa, met een groeiend handelsvolume en aanbod in allerlei verschillende tokens. Voor meer informatie, lees onze complete Bitvavo review.
  • Kraken (voor termijncontracten). Kraken is ook een rijzende ster in Nederland. Beperkter aanbod, wel ijzersterke reputatie en ook toegang tot termijncontracten. Wil je meer vrijheid m.b.t. de crypto-derivatenhandel, is Bitmex en Deribit een alternatieve derivatenbeurs voor Kucoin. Kucoin werd veel gebruikt voor de crypto-derivatenhandel.
  • Bybit Nederland (voor een groot aanbod van tokens). Bybit is qua aanbod het beste te vergelijken met Kucoin. Qua crypto-derivatenhandel is Bybit veel belangrijker wereldwijd, echter voor inwoners van Nederland is dit platform niet meer beschikbaar.
  • Er zijn ook goede Nederlandse brokers beschikbaar met een handelsplatform: Coinmerce en Finst

Overstappen van Kucoin naar een andere exchange?

Inderdaad, gezien de omstandigheden is het verstandig om je KuCoin-rekening over te zetten naar een andere exchange. Bitvavo, Kraken en ByBit zijn veilige en betrouwbare alternatieven.

Blijf op de hoogte

Het is belangrijk om de officiële kanalen van KuCoin (website, Twitter) in de gaten te houden voor updates over de aanklachten.

Gerelateerde artikelen: