Bybit alternatief? Van Bybit overstappen naar Kraken of Bitvavo?

21-03-2024

Waarom zoeken Nederlandse Bybit klanten naar een ander, alternatief handelsplatform? Wanneer zou ik overstappen van Bybit naar Bitvavo of kraken?

De reden waarom er naar een alternatief voor Bybit wordt gezocht, heeft alles te maken dat Bybit zich aanpast aan de Nederlandse Regelgeving. Hierdoor is Bybit genoodzaakt om haar producten en diensten te beperken voor inwoners van Nederland. Het gaat hier dan vooral om de meer risicovolle producten, waaronder de futures handel. Bybit stopt niet in Nederland, zoals Binance dit wel moest doen. Bybit zal alleen haar productaanbod beperken voor Nederlandse gebruikers. Het beste gereguleerde alternatief voor Bybit is Kraken, aangezien hier wel de crypto futures handel beschikbaar is en met hefbomen kan worden gehandeld. Echter, de meeste beleggers kunnen het beste niet deze instrumenten aanraken en hebben voldoende aan een liquide euro spot exchange, zoals Bitvavo. Voor meer info: Kraken vs Bitvavo. Het overstappen van Bybit naar Kraken of Bitvavo is in beide gevallen een goede zet. Hoewel, het aanbod van digitale activa is op deze exchanges kleiner. Dus, van de andere kant, ben je tevreden met handelen op de crypto spotmarkten van Bybit, is het niet nodig om over te stappen.

Wat is er aan de hand met Bybit?

In juni 2023 sloot Bybit namelijk een strategische alliantie met SATOS, een toonaangevende Nederlandse crypto-serviceprovider. Deze samenwerking was bedoeld om Nederlandse gebruikers een breed scala aan diensten aan te bieden, waaronder fiat-naar-crypto conversie, spot trading en innovatieve cryptodiensten.... maar niet alle diensten.

Bybit wordt nu in 2024 gekuist. Vanwege de aanhoudende toewijding aan het naleven van regelgeving en het garanderen van een hoogwaardige dienstverlening voor de Nederlandse gebruikers, gaat nu Bybit nu aanpassingen doorvoeren in het productaanbod in Nederland. Deze wijzigingen, die voor het eerst in juni 2023 werden gecommuniceerd, omvatten het stopzetten van specifieke producten en diensten om te voldoen aan de regelgeving.

Vanaf 26 maart 2024, 10:00 uur UTC, zullen verschillende producten niet meer toegankelijk zijn voor Nederlandse gebruikers. Nederlandse inwoners kunnen geen gebruik meer maken van het globale handelsplatform. Posities kunnen het beste voor die tijd worden afgewikkeld.

Bybit Nederland. Vanaf 27 maart 2024, 10:00 uur UTC is er alleen nog toegang tot producten en diensten op de speciale website voor Nederland (https://www.bybit.nl) en is er dus geen toegang meer tot het wereldwijde Bybit platform.De toegang tot de Bybit App blijft ongewijzigd. Voor producten die niet langer worden aangeboden, ontvangt de gebruiker een pop-up waarin deze wordt geïnformeerd dat het product niet beschikbaar is in de regio. Handelsgeschiedenis en winst- en verliesgegevens voor geblokkeerde producten zijn alleen beschikbaar op het wereldwijde platform tot 27 maart 2024. Na deze datum heeft de gebruiker geen toegang meer tot de wereldwijde pagina en kan deze informatie ook niet meer worden geraadpleegd op de nieuwe gereguleerde Bybit.nl pagina.

Wat is het beste alternatief voor Bybit?

Het zal voor Nederlanders steeds moeilijker worden om een rekening bij een buitenlandse exchange te openen met een gelijkwaardige dienstverlening. Zo heeft recentelijk Bitget Nederlandse klanten de deur gewezen. Er zijn wel nog goede alternatieven voor Bybit als het gaat om termijncontracten:

Echter, de handel met hefbomen en termijncontracten is zeer risicovol. De meeste beleggers hebben voldoende aan een liquide crypto spot exchange met grote euro handelsvolumes. Een Bitvavo rekening volstaat in dat geval. Voor meer informatie: