Mike McGlone over Bitcoin en deflatie

06-06-2022

Mike McGlone is een bekende senior grondstoffenanalist werkzaam bij Bloomberg. Mike deed tijdens een recente interview met Kitco News een aantal interessante uitspraken.

Mike McGlone voorziet een verdere omkering in de koersen van de aandelenmarkten en vastgoed. Een periode van deflatie in de aandelenmarkt met een globale recessie maken bitcoin, goud en langlopende Amerikaanse staatsobligaties interessante beleggingen. Mike voorziet op korte termijn wellicht nog een koers van 20,000 dollar voor Bitcoin, maar verwacht dat Bitcoin binnen twee jaar zo´n 100,000 dollar waard zal zijn.

De komende periode zal vergelijkbaar zijn met de nasleep van de kredietcrisis in 2008 of de beurscrash van 1987. De centrale banken zullen renteverhogingen en een politiek van monetaire verkrapping doorvoeren ten koste van de aandelenbeurzen tot het punt dat er wellicht iets zal breken in het systeem. Bitcoin zal op korte termijn wellicht verder met de aandelenmarkten naar beneden zakken, maar het is één van de beste assets ter wereld. Adoptie door o.a. institutionele spelers zal ook in dit rampscenario plaatsvinden terwijl het aanbod volledig onelastisch steeds krapper zal worden. Mike McGlone is zeer positief over de toekomst van Bitcoin. Hieronder kun je hem zelf aan het woord zien tijdens de recente Kitco News interview:

Gerelateerde artikelen:

Wanneer zal ik bitcoin kopen?

JP Morgan - bitcoin is oversold

Pimco gaat bitcoin verhandelen