Bitget stopt in Nederland. Zal ik overstappen naar Bitvavo of Bybit?

27-11-2023

Bitget stopt in Nederland. Nieuwe klanten van inwoners in Nederland kunnen met ingang van 1 december 2023 geen rekening meer aanmaken bij Bitget.

Bij de identificatieverificatieverzoeken moet een een klant een bewijs van adres indienen. Wanneer dit adres in Nederland is of de klant gebruik maakt van een Nederlandse IP-adres, zal de registratie worden afgekeurd. In dit artikel bespreken we waarom de Bitget exchange stopt in Nederland en of het verstandig is om van Bitget over te stappen naar Bitvavo of Bybit.

Waarom stopt Bitget in Nederland?

Bitget heeft besloten om de toelating van nieuwe klanten uit Nederland op te schorten om er voor te zorgen dat ze voldoen aan de wettige vereisten. Het is namelijk zo dat Bitget niet over een benodigde DNB-registratie beschikt en daardoor Nederlandse klanten niet mag bedienen. Wellicht overweegt Bitget later wel de Nederlandse markt te betreden via de MiCa-regelgeving. In dat geval is het inderdaad verstandig om de toezichthouder niet verder te provoceren.

Bitget nam aanvankelijk Binance klanten over. Bitget heeft een soortgelijk handelsplatform gebouwd als Binance. Binance kondigde afgelopen juni aan om Nederlandse klanten niet meer te accepteren op het platform. Verschillende Nederlandse Binance klanten zijn toen overgestapt naar Bitget. Bitget deed er niet moeilijk over ondanks het feit dat Bitget niet over een registratie beschikte.

Van Bitget overstappen naar Bitvavo of ByBit?

Ben je een Nederlandse Bitget klant en je moet of wilt Bitget platform verlaten? In dat geval kun je het beste overstappen naar Bitvavo als je vooral interesse hebt in de bitcoin of crypto spothandel. Bitvavo is een van de meest liquide euro spotmarkten voor bitcoin in Europa. Dit is wat we onze lezers aanraden om te doen. Bitvavo is veilig en betrouwbaar. Maar als je als handelaar verder wilt met dezelfde mogelijkheden als Bitget, zoals een futures markt, dan kun je het beste naar Bybit overstappen. Voor een goede recensie over Bybit, lees de volgende Bybit review op Bitcoin Gids.

Tip: Bitvavo handelsrekening combineren met een Bitvavo Bot voor niet het emotioneel, maar rationeel accumuleren van een zo goedkoop mogelijk ingekochte BTC positie.

Gerelateerde artikelen:

Bron: Bitget Blog